Actualităţi în tratamentul cancerului de pancreas (I) - Viața Medicală

Oftalmolog Panova

  • Șapte din zece pacienţi ai Institutului Fundeni sunt din afara Capitalei - Viața Medicală
  • Rețete dovedite pentru viziune
  • Testează cât de cât este viziunea ta - Un singur test pentru Stres, Anxietate și Depresie
  • Viziunea de restaurare conform lui Zhdanov.
  • Personalizarea insulinoterapiei trebuie să ţină cont de anumite contexte medico-sociale.

Intervenții chirurgicale Uro-Nefrologie În cadrul sesiunii de Uro-Nefrologie din cea de a doua zi dedicată manifestărilor ştiinţifice, medicii au oftalmolog Panova prezentări ale unor intervenţii pentru litiaze renale spectaculoase ori tumori renale — cazul unui bărbat de 33 de ani care s-a prezentat la Fundeni după multiple intervenții de litotripsie extracorporeală, care nu tratau însa cauza problemei, multiplele recidive fiind urmarea unei disfuncţii de joncțiune pieloureterală, pe un rinichi în potcoavă.

Corectitudinea intervenției chirurgicale inițiale joacă un rol important în evoluția bolnavului și reprezintă prima condiţie pentru a evita recidiva tumorală. Pentru nefrectomie, metoda laparoscopică este de preferat chirurgiei deschise ori de câte ori cazul o permite, întrucât recuperarea pacientului este mai rapidă şi mai uşoară.

Șapte din zece pacienţi ai Institutului Fundeni sunt din afara Capitalei

Referitor la extirparea ganglionilor abdominali odată cu nefrectomia, există o întreagă literatură pe acest subiect, atât pro, cât şi contra acestei intervenții, spune conf. Constantin Gîngu. În general, se extirpă ganglionii dacă aceştia sunt măriți, aspect observabil intraoperator sau pe imaginea CT, explică medicul.

Doresti sa aduci contributia ta. Iti doresti sa atingi obiective la cele mai inalte nivele. Fă testul din nou Gânditorul - Analizezi problemele în detaliu cu ajutorul inteligenței.

În caz de recurenţă a bolii, tot chirurgia este metoda de elecţie, intervenţia urmărind să elimine cât mai mult posibil din infiltratele tumorale. Referitor la prostatectomie, metoda laparoscopică este rezervată cazurilor de tumori localizate, fără extensie extracapsulară.

  1. Institutul Oncologic Bucuresti - Date de contact medici
  2. Часть сознания юноши все еще гневно умоляла, чтобы его освободили, но он уже понимал, что спасен.
  3. Când vederea începe să se deterioreze

O intervenţie apreciată a venit în cadrul aceleiaşi sesiuni din partea dr. Mihaela Mihai, specialist anatomopatolog.

oftalmolog Panova

În prezentarea sa, medicul a propus, în vederea îmbunătățirii comunicării interdepartamentale, ca în cazurile care impun măsuri speciale — precum solicitarea examenului extemporaneu — chirurgul să îşi contacteze colegul anatomopatolog telefonic, firesc, pentru o mai bună înţelegere a particularităţii şi urgenţei cazului.

Ioana Lupescu a prezentat rolul imagisticii în diagnosticul şi monitorizarea diferitelor patologii oncohematologice.

oftalmolog Panova

Reprezentanții Laboratorului de Oftalmolog Panova Nucleară au susținut oftalmolog Panova prezentare despre rolul scintigrafiei cu bifosfonați marcați cu 99mTechnețiu-HDP în depistarea amiloidozei transtiretină. Boala rară, caracterizată prin depunerea de fibrile de amiloid format din transtiretină, determină cardiopatie restrictivă, insuficiență cardiacă, hipertrofie concentrică de VS. Standardul de aur în depistarea bolii este considerat a fi biopsia miocardică.

Actualităţi în tratamentul cancerului de pancreas (I)

Scintigrafia cu bifosfonați s-a dovedit a avea sensibilitate şi specificitate înalte în depistarea bolii, medicii institutului întrebându-se dacă nu ar putea fi folosită mai devreme în cursul investigațiilor. O altă prezentare a vizat cei 10 ani de experiență ai IC Fundeni în diagnosticarea şi monitorizarea bolii minime reziduale BMR în leucemiile acute cu ajutorul biologiei moleculare.

oftalmolog Panova

BMR se face vinovată de recăderile acestor cancere hematologice, care se asociază cu rate crescute de mortalitate, a amintit celor prezenţi dr.

Mihaela Dragomir. Biologia moleculară poate detecta prezența unei singure celule tumorale în 1. Gestionarea cancerului pancreatic Sesiunea dedicată cancerului pancreatic a fost oftalmolog Panova de prof.

Medsclub Mega Class: Oftalmologi

Cristian Gheorghe, care le-a prezentat tinerilor medici rolul puncției ghidate ecoendoscopic EUS-FNA în studiul oftalmolog Panova tumorale pancreatice.

Ioana Lupescu a sintetizat semnele directe şi indirecte sugestive pentru carcinomul ductal de pancreas pe imaginile CT, tomografia computerizată fiind metoda de elecţie pentru determinarea stadiului şi răspândirii tumorii: prezența maselor pancreatice oftalmolog Panova, hipovasculare, dilatația ductelor pancreatice, atrofia corpului şi cozii pancreasului, obstrucția de duct pancreatic sau biliar, prezența calcificărilor, obliterarea grăsimii retropancreatice, extensia tumorală locală la nivelul hilului splenic şi al spațiului port şi invazia prin contiguitate oftalmolog Panova organelor din vecinătate, duodenul, stomacul şi rădăcina mezenterului.

Studiul a folosit câmpurile electrice alternante engl.

oftalmolog Panova

Oftalmolog Panova dr. Adina Croitoru a prezentat cazul unei paciente de 50 de ani tratată în echipă multidisicipinară la Spitalul Fundeni pentru un adenocarcinom pancreatic confirmat biopsic, prin radioterapie, chimioterapie — Folfirinox, şi apoi chirurgical. Pacienta a fost unul dintre cele de persoane tratate pentru cancer pancreatic avansat local sau metastatic tratate la Fundeni în perioada Ghidul actual privind cancerul pancreatic al NCCN National Comprehensive Cancer Network recomandă ca decizia privind diagnosticul, managementul oftalmolog Panova rezecţia acestui tip de cancer să se ia prin consultare multidisciplinară, în centre cu o cazuistică bogată în domeniu, folosind metodele imagistice corespunzătoare.

oftalmolog Panova

Echipa CEMT a reuşit în premieră mondială secvențierea totală a hepatocarcinomului şi, de asemenea, deţine unul dintre cele mai mari seturi de date privind carcinomul ductal pancreatic.

Un studiu având la bază analiza combinată a expresiei genice în acest tip de cancer a identificat oftalmolog Panova oftalmolog Panova pentru anumite tipuri de gene în epiteliul tumoral. Studiul a fost acceptat spre publicare în Hepatogastroenterology şi are peste de citări, din partea Nature, Nature Communication şi Cell.

oftalmolog Panova

Simona Oprea speră că datele obţinute de CEMT vor permite noi abordări ale terapiei cancerului de pancreas, care să poată precede chiar terapia neoadjuvantă.