Abonează-te la newsletter

Miastenia gravis

Conținutul

  GHETEL LARISA, medic specialist la secția de Miastenia gravis din cadrul Spitalului Pelican Oradea explica atat cauzele, cat si simptomele acestei afectiuni, pentru a fi recunoscuta iar prezentarea la medic în vederea diagnosticarii corecte și tratarii corespunzator să fie urgentata.

  Viziune 100% câte linii exerciții vizuale scăzute

  Oboseala musculara, aspectul cardinal al miasteniei, este interpretata ca miastenia gravis al tulburarilor de transmitere neuromusculara datorita reducerii receptorilor de acetilcolina. O caracteristica importanta a bolii este restabilirea rapida a fortei musculare in repaus si ameliorarea acesteia dupa administrarea medicamentelor anticolinesterazice. Pacientii cu Miastenia gravis pot prezenta: 1.

  rutina viziunii vedere bună ochi obosiți

  Tulburari oculare- sunt prezente la majoritatea pacientilor — ptoza palpebrala la un ochi sau la ambii cu dificultatea deschiderii ochilor — diplopie vedere dubla 2. Tulburari de masticatie si de deglutitie — mestecarea alimentelor solide este dificila, uneori bolul alimentar ramane intre gingie si obraji, — se ineaca cu apa care poate reflua pe nas — alimentarea dupa vorbit poate fi mai dificila — tulburarile de masticatie pot merge pana la deficit total si se pot asocia cu caderea mandibulei care necesita a miastenia gravis sustinuta cu mana 3.

  viziunea a scăzut într-o noapte picături oftalmice de acuitate vizuală

  Tulburari de fonatie — modificarea vocii vocea se pierde si devine nazonata dupa o conversatie sustinuta — dizartrie 4. Afectarea musculaturii membrelor, cefei si a trunchiului — dificultati la urcatul sau coboratul scarilor, la ridicarea de pe un scaun, ulterior devenind dificil si mersul pe teren plat — dificultati la pieptanat 5.

  vedere slabă cum să lupți nu numai vederea, ci mirosul

  Afectarea musculaturii faciale cu aparitia faciesului miastenic caracteristic Criza miastenica reprezinta deteriorarea rapida si severa a miasteniei propriu-zise cu aparitia tetraparezei si a insuficientei respiratorii si mai rar constituie modul de debut. Riboflavină pentru vedere asemanatoare.