Bolile ochiului

Boli oculare

Conținutul

boli oculare

Dumitrache, prezintă aspecte clinice și terapeutice ale patologiei oculare și generale mai frecvente la vârstnici. Cartea este necesară personalului medical de diverse specialități pentru informare științifică, orientare diagnostică și terapeutică, dar este în egală măsură de mare utilitate practică pacienților în vârstă și familiilor lor.

  1. Glaucom, cataractă, AMD, etc.: boli ale ochilor și cum să le depistăm la timp
  2. Boli de ochi – articole despre oftalmologie și boli de ochi
  3. Ее красота и очевидное отчаяние были так привлекательны, что даже в эту минуту Олвин почувствовал, что его тело на свой обычный манер откликается на присутствие девушки.
  4. Unitatea de testare a vederii este
  5. Boli ale ochiului | Catena

Creșterea actuală a populației umane vârstnice generează o patologie specifică, pe care am încercat să o abordăm în cuprinsul acestei cărți, sub multiplele ei aspecte.

Patologia vârstnicului este rezultatul direct al procesului de îmbătrânire, agravat de involuția firească fizică și psihică ce apare odată cu boli oculare în vârstă.

boli oculare

Bolile pacientului în vârstă sunt: - boli cronice evolutive ale adultului - forme boli oculare de involuție a organismului în care uneori starea de boală se instalează târziu - boli cu debut la vârsta senectuții, cu afectări multiple de sisteme și organe Patologia vârstnicului cuprinde un cumul de boli ireversibile care conduc la disfuncții medicale și psihosociale, în final subiectul în vârstă fiind dependent fizic, psihosocial, spiritual.

World Health Organisation WHO consideră că în populația peste 60 de ani se va dubla, cu creșterea frecvenței invalidității sau chiar a boli oculare prin boli cardiovasculare, tumori maligne, boli psihice, dar și creșterea frecvenței patologiei oculare.

Bolile ochiului

În partea a doua a cărții sunt prezentate boli generale mai frecvente la boli oculare în vârstă, capitole boli oculare de distinși specialiști: geriatrii, interniști, pneumologi, neurologi, hematologi, medici ORL. Alte boli ale vârstnicului sunt multiple, intricate și se pot agrava în timp: obezitatea, artroza, fracturi în special de șoldhipoacuzia, tromboembolismul venos.

Comorbiditățile vârstnicului, unele cu risc de moarte iminentă, sunt un proces continuu cu evoluție inevitabilă spre decompensare fizică și psiho-socială.

boli oculare

Bătrânețea în toate dimensiunile sale - medicale, economice, demografice, culturale - reprezintă o problemă socială importantă, în care pacientul în vârstă necesită supraveghere, control medical periodic, îngrijire, empatie în familie sau în instituții specializate.

Cartea este o noutate absolută pe plan editorial, fiind prezentate pentru prima oară în România într-o formă sistematizată aspecte ale patologiei oculare specifice persoanelor în vârstă.

boli oculare