Ajutor vizual natural, Dispozitive de ajutor vizual pentru slab vazatori-Actualitati

Ajutor vizual

Conținutul

  Vederea respectivelor persoane este foarte slabă, astfel fiind considerate oarbe social; aceste persoane se pot orienta în spaţiu, dar funcţia vizuală este insuficientă pentru o activitate utilă în care trebuie implicată vederea centrală.

  clinica oftalmolog Tushinskaya

  Astfel, în această situaţie, privitul la televizor, cititul, scrisul, gătitul, efectuarea cumpărăturilor, etc. Dispozitivele de ajutor vizual pentru slab văzători au menirea de a încerca să uşureze viaţa şi să redea independenţa acestor oameni fiind indicate în aceeaşi măsură adulţilor şi, poate mai mult copiilor.

  Test de vedere Kolpino

  Utilizarea lor de către copii este utilă deoarece permite o mai bună dezvoltare intelectuală a acestora prin intermediul analizatorului vizual. Afecţiuni ca degenerescenţa maculară senilă, retinopatia diabetică, glaucomul avansat, atrofia optică, maladia Stargardt, retinopatia de prematuritate, nistagmusul nesistematizat au ca rezultat scăderea acuităăii vizuale centrale, respectiv cei care suferă de aceste afecţiuni intră în categoria slab văzătorilor.

  din care viziunea agravează hipermetropia

  În momentul de faţă, în lume, aproximativ milioane de oameni sunt catalogaţi ca slab văzători. Incidenţa este mai crescută în ajutor vizual persoanelor ajutor vizual peste 65 de ani.

  Să înțelegem vederea Însă numai soluțiile particularizate prevăzute cu cea mai înaltă precizie tehnică le pot garanta profesioniștilor că vor obține ceea ce au nevoie în munca lor de zi cu zi: o vedere precisă și relaxată până la ultimul detaliu. Sunteți medic dentist, tehnician dentar sau medic dermatolog și efectuați proceduri chirurgicale minore în practica dumneavoastră? Sunteți un inginer electric sau de precizie, un restaurator, bijutier sau cosmetician?

  Studiile arată că datorită faptului că speranţa de viaţă este în continuă creştere, numărul de slab văzători va creşte. Se estimează că până în anul numărul de slab văzători se va dubla.

  vedere încețoșată de la bliț

  Modalităţile de a reda o vedere utilă acestor persoane se bazează, în special, pe sisteme optice de marire a imaginilor.

  În acest moment, sunt puse la dispoziţie persoanelor slab văzătoare din Romnia aceste dispozitive de ajutor vizual, care au ca principiu mărirea şi schimbarea contrastului şi al culorilor.

  Visual - Dacia Plant, 60 comprimate Pentru vedere - kingpinshop. Faceți-l aici! Blog kingpinshop.

  Experienţa clinică de până acum, a evidenţiat satisfacţia pacienţilor în privinţa lucrului de aproape, aceştia au putut vedea diferite caractere grafice: litere, grafice, imagini fotografiipână atunci imposibil de detaliat. Nu acelaşi lucru poate fi spus în privinţa vederii la distanţă, deocamdată, aparatura existentă neoferind ajutor vizual facilitate.

  Există mai multe modele ale acestor dispozitive, toate având forma de mouse ca cel de la computer ,cel standard, cel mai simplu, respectiv cel mai accesibil ca preţ, are ca principiu mărirea, respectiv pacientul trebuie să plimbe acest dispozitiv peste grafic, fotografie, text, etc.

  Dispozitivul îşi autoreglează luminozitatea şi contrastul.

  vedere minimă pentru drepturi

  Modelele mai performante, la fel ca forma, au diverse facilităţi în plus, cum ar fi posibilitatea de a schimba contrastul, posibilitatea de a ajutor vizual fondul litere albe pe fond negru sau litere negre pe fond alb ; dispozitivele color au posibilitatea de a schimba culoarea literelor, imaginilor sau a fondului şi oferă o calitate a imaginilor mult mai bună.

  Pentru o mai bună mobilitate există modele ce se pot conecta la orice computer sau lap top prin intermediul unei mufe USB 2.

  Do we see reality as it is? Autor: Dr. Cu deosebita stima.

  Instalarea echipamentului este extrem de simplă, fiind la îndemâna oricui. Concluzionând, apariţia acestor tipuri de dispozitive constituie un ajutor preţios dat slab văzătorilor din România.

  modul în care tricotatul afectează vederea

  Echipamentul este uşor de folosit, nu necesită o pregătire specială şi poate fi conectat la un televizor normal, la computer sau la laptop.